If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колеги какво мислите! Ангренажен ремък или ангренажна верига е по добре!
Аз съм вече от 8 месеца с моята 155-ца - Алфа 155 '94 1,7TS 8V. Все още съм нов с тази марка и модела, но определено започвам много да се привързвам. Невероятен звук на двигателя. Супер мъжкарска кола, говоря за 155. Красива. Има една много яка фразичка на английски, която много и отива - "Chick Magnet"
Иначе за верига или ремък - според мен веригата е със сигурност по здравата, по-лесна за поддръжка, по надеждна. Не знам долко двигателите с верига са пъргави и бързи и дали не отстъпват в това отношение на двигателите с ремък.
А за всички, които питаха за разход - моята е с обикновенна газова уредба и е следния:
градско газ - 11
извънградско - 8-9
Съгласен съм с "vaklinator", че и да се кара пенсионерската с 90, разхода не пада почни никък. Така, че яко газ.
@vaklinator
Когато взех моята незнам с какво масло беше. Карана бе само в Холандия. След като го смених сложих Selenia Gold 20K и наистина стана по шумна. Аз дори си помислих че нещо се е повредило, защото в началото беше по тиха. Но всичко си е наред.
ALFA ROMEO 155 '94 1.7 TS 8V 115hp - EX
Skoda Octavia I Tour '08 1.9 TDI 100hp
Когато взех моята незнам с какво масло беше. Карана бе само в Холандия. След като го смених сложих Selenia Gold 20K и наистина стана по шумна. Аз дори си помислих че нещо се е повредило, защото в началото беше по тиха. Но всичко си е наред.
Такова масло няма има или голд или 20к но голд 20 к няма
Такова масло няма има или голд или 20к но голд 20 к няма
Прав си колега. Моя е грешката. Маслото е Selenia GOLD Synthetic 10w40. Аз сложих такова на моята Алфиетка. А вярно другото е само 20к. Нещо съм се объркал като съм писал поста предишният път. Като погледнах след това в колата се усетих.
Едно въпросче свързано с това: като четох описанията на двете масла, когато си купувах, бяха абсолютно идентични. И двете (20К и ГОЛД) са трибазови синтетични, специално за инталинските марки, с единствената разлика, че 20к е само за бензинови двигатели, а ГОЛД става и за бензинови и за дизелови. И двете ги дават за по 15 000км с бензинови инжекциони. Но цената им е различна. 20к е с 8 лева по скапо.
Някой може ли да каже някакви отзиви за двете. Дали 20к е по-хубаво, щом е по-скъпо?
ALFA ROMEO 155 '94 1.7 TS 8V 115hp - EX
Skoda Octavia I Tour '08 1.9 TDI 100hp
Comment